Kiállítás

2022.12.02. 11:41

A fotózás jól megfér az atlétikával

Fotók, színes fényképek borítják Szekszárdon, a Garay Gimnázium földszinti folyosóján a falat, ott, ahol december elsején délelőtt, a nagyszünetben egy kiállítás nyílt.

Sz. L.

Posta Flóra (balról) képeiből nyílt tárlat a Garay gimnázium folyosóján (A szerző felvétele)

A Posta Flóra 12. osztályos tanuló képeiből álló tárlatot nyitotta meg Elblinger Ferenc tanár úr, aki szakavatottan értékelte az alkotásokat, hiszen maga is régóta fotózik. A fényképezés a mobiltelefonok elterjedése óta általánossá vált, mondta, de vannak fotók, amelyek túllépnek a mindennapi praktikumon vagy az idő haszontalan eltöltésén, és képesek gondolatokat, érzéseket előhozni belőlünk.

A jórészt tájak, házak, virágok képét megörökítő diáklány két éve kapta első fényképezőgépét egy atlétikai versenyen, így lett a fotózás az egyik hobbija. A másik a sport, s talán az a fontosabb, s úgy tervezi, jövőre a Testnevelési Egyetemen tanul tovább, de a fényképezőgépét viszi oda is, mert a kettő igencsak összefér. Egyébként a kiállításon elsőként azok az iskolatársai köszöntötték, akikkel együtt atletizál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában