Hajdan

2023.01.30. 09:24

Betörtek egy ékszerboltba Pakson, ekkora kárt még nem okoztak Tolnában

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

25 ÉVE „az Iván-, Gyűszű-, Csötönyi-, Baranya- és Porkoláb-völgyben lévő szőlők, tanyák és kertek tulajdonosai megbeszélést tartottak Szekszárdon, a városháza konferenciatermében. Felmerült a lehetősége annak, hogy „csatlakoznak a parásztai részen már megalakult birtok- és tanyavédelmi egyesülethez. Utóbbi szerveződés folyamatos jelenléttel, a járőrszolgálattal szeretné elriasztani a tanyabetörőket.”

25 ÉVE „betörtek egy paksi ékszerboltba. Ekkora kárt még nem okoztak betöréssel Tolna megyében. Ismeretlen tettesek a bukóablakon bemászva jutottak be a helyiségbe. Az ékszerekkel teli páncélszekrényt gyorsvágóval kinyitották és magukkal vittek vagy 100 ékszer-kollekciót, közel tízmillió forint értékben.”

25 ÉVE „a dunakömlődi faluházban tartották a Biritón működő, paksi 661. számú Szakmunkásképző Intézet végzős, harmadik évfolyamos diákjai hagyományos szalagtűző báljukat. A bulit megelőzően a nőiruha-készítést tanuló leányok maguk léptek a kifutóra bemutatni, hol is tartanak a szakma elsajátításában.”

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

 

Címkék#Hajdan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában