Érzelmek

2023.02.21. 12:30

Senki sem buta, mert valamihez mindenki ért

Az intelligencia mítoszáról rántotta le a leplet Szabó Gábor. A kommunikációs szakember a napokban az egyik kaposvári étteremben beszélt a témáról - számolt be róla testvérlapunk, a Sonline.hu hírportál.

Turbéki Bernadett (sonline.hu)

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

– Kétféle ember létezik – kezdte előadását. – Az egyiket egyáltalán nem érdekli az intelligencia, a másiknak viszont rendkívül fontos, még méri is – mondta Szabó Gábor, aki szerint az intelligencia nemcsak a problémamegoldó képességünket, hanem a problémafelvető képességünket is jelenti. Az előadó szerint mindenki intelligens lehet egy adott témában. Abban, amelyben maga is jól mozog.

Szabó Gábor kommunikációs szakember (Fotó: Lang Róbert)

– Egy vezető számára veszélyes, ha az alkalmazottaknak nincs teendőjük, mert amikor unatkoznak, biztosan ki fognak találni valami megoldásra váró problémát – folytatta. – A gyerekek úgyszintén hajlamosak rá, de leginkább a nyugdíjasoknál csúcsosodik ki ez a képesség – mosolygott Szabó Gábor, aki a tudást, vagyis a cselekvőképességet is kiemelte, mint a problémamegoldás kulcsát.

Szabó Gábor arra is rávilágított, hogy szerinte senki sem buta, mert valamihez mindenki ért, vagyis valamiben mindannyian tehetségesek lehetünk, ha a konfrontálódási hajlandóságunkat kellőképpen fejlesztjük.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában