TV-ajánló

2023.03.22. 11:28

Rohanás

M. I.

A kép illusztráció.

A szabadulás nem egyenlő a szabadsággal, ez derül ki a Rohanás című amerikai akciófilmből. Egy férfi (Dwayne Johnson) kiszabadul a börtönből, és tudja: legfontosabb feladata az, hogy megbosszulja a testvére halálát, akivel együtt vett részt egy félresikerült betörésben. Nem érdekli, hogy vannak-e tanúk. Nem finomkodik. Akinek része lehetett az árulásban, annak vége. Tudja, hogy csak néhány órája van, mert nyomában van egy zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Ő mégis mindenen keresztülverekszi magát, hogy megtudja, pontosan mi történt azon a végzetes éjszakán, megtalálja a bűnöst, és a szemébe nézzen. Ez a rövid története a filmnek, melyet 2010-ben vetítettek először a mozik, és ennek köszönheti Dwayne Johnson, hogy bekerült a keresettebb sztárok közé. 

Talán a filmnél is érdekesebb a főszereplő, Dwayne Johnson eddigi karrierje. Az idén ötvenéves színész kriminológia és fiziológia szakon végzett az egyetemen. Évekig birkózóként, majd pankrátorként kereste a kenyerét. A filmes szakmába kaszkadőrként került. 2005-től Arnold Schwarzenegger utódjaként kezdték el emlegetni. A Rohanás című filmben már tapasztalt színészként szerepelt. A film egyébként vegyes kritikákat kapott, de a nézők jól fogadták, egy nap alatt 12 millió dolláros bevételt ért el. 

Rohanás, Film+, szerda, 21 óra 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában