Tv ajánló

2023.04.23. 14:30

Jó az öreg a háznál

Jules (Anne Hathaway) egy jól menő internetes divatcég vezetője, aki saját erejéből, a fékezhetetlen munkavágyának és az elképesztő temperamentumának köszönhetően kapaszkodott fel a csúcsra.

Gazsó Rita

Ann Hathaway, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

Egy nap gyakornoki munkára jelentkezik náluk egy hetvenes öltönyös és diplomatatáskás úr. Ben (Robert De Niro) elmondja, hogy özvegy, és egy kis nyugdíj-kiegészítésre van szüksége, ráadásul egykor a szakmában dolgozott. Jules felveszi Bent, és ezzel kezdetét veszi a háború. Különböző szeszélyek és szokások ütköznek a hasonló nyakassággal, amíg az utálatból barátság nem alakul ki.

Nancy Meyers, a romantikus komédiák szakértője ezúttal egy generációkon átívelő barátság történetét vitte vászonra. A rendező nevéhez olyan filmek fűződnek, mint az Apád-anyád ide jöjjön, a Mi kell a nőnek vagy a Minden végzet nehéz. A kezdővel ezúttal is könnyed, barátságos, itt-ott vicces, kedves filmet hozott össze, amely nem akar több lenni mint ami: egy szórakoztató, inspiráló, némi tanulságot is felvonultató vígjáték. 

A mozi megtekintése mellett szól, hogy mindkét főszereplő remekül játszik. Anne Hathawayt az ilyen szerepek tették ismertté, De Niro meg ugye mindent el tud játszani. A film emellett még időtálló is, ugyanígy nevetünk majd rajta tíz, vagy akár húsz év múlva, hiszen az emberi kapcsolatok sutasága sosem avul el. Ha megnézzük, talán pár napig abban is hinni tudunk, hogy vannak még bensőséges emberi kapcsolatok, örök értékek, és nem veszett ki a szív és az emberség a világból.

A kezdő – vasárnap, 19.00 RTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában