Teol.hu podcast

2023.05.25. 13:00

A váraljai lány lóháton győzte le az arab sivatagot

Már hét évvel ezelőtt, tizenöt esztendősen letette névjegyét távlovaglás sportágban: Szösz Letícia ekkor a regionális bajnokság öt fordulójában Shagya Athos és Koheilan Szilaj nevű hátasaival 207 pontot gyűjtve végzett az első helyen. A fordulóknak Cece, Izsák és Hetvehely adott otthont. Azóta a váraljai fiatal Európa számos helyszínén és terepén ért el szép sikereket, de a leggyakrabban az Egyesült Arab Emírségekben bizonyítja kiemelkedő tudását. A teol.hu podcast vendége elárulta, hogy egy ideje már nem is számolja, hányszor járt ebben az államszövetségben; Abu Dhabi sejkség – ahol tavaly októbertől idén áprilisig felkészülési időszakát töltötte – lassan már második otthonának is tekinthető.

Szeri Árpád

Erről a különleges, az olajnak köszönhetően dúsgazdag világról is megoszt érdekes információkat a vele készített beszélgetésben. Elmondja, hogy emberi szempontból mi az alapvető különbség ezen arab államszövetség és Európa – benne Magyarország – között. Részletezi lakhatási, ellátási körülményeit, valamint kitér arra is, hogy a helybeliek miért nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy egy csinos magyar lányon felejtsék tekintetüket.

Szösz Letíciával beszélgetett Szeri Árpád szerkesztő. Fotó: TEOL

Első kézből számol be legutóbbi sivatagi versenyéről, a távlovas világbajnokságról, amikor is honfitársa hátasával együtt felborult az elhagyatott terepen. Szösz Letícia, sportszerűségből jelesre vizsgázva, társaival együtt a helyszínen maradt, míg meg nem érkezett a szakavatott segítség. Tette ezt annak ellenére, hogy tudta jól: a kényszerű megálló miatt búcsút mondhat nemcsak saját, jó eredményének, hanem a magyar csapat bronznak is.

Ez azonban nem szegte kedvét, készül a következő, kiemelkedő nemzetközi megmérettetésre. Csak úgy mellékesen, az Emírségekben zajló elfoglaltsága közepette a Pécsi Tudományegyetemen megszerezte a közgazdász diplomát is.

Korábbi podcast beszélgetéseinket ide kattintva találja!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában