Likebalaton.hu

2023.05.29. 17:37

Pünkösdi rózsaözönnel nyitották meg a nyári szezont Siófokon

Rózsaszirmokat hintettek az ünneplőkre Siófokon a város hagyományos pünkösdi felvonulásán. Rózsakaput állítottak a hajóállomáson, ahol három napon át színes családi programokkal várják a turistákat. Szombaton hivatalosan is megnyílt az idegenforgalmi szezon a nyár fővárosában –írja a likebalaton.hu.

likebalaton.hu

Forrás: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

25 éve hagyomány a városban, hogy a szezonnyitón adják át a Kálmán Imre emlékplakettet azon színészeknek, előadóművészeknek vagy rendezőknek,

akik az operett világában eltöltött többéves kitartó és sikeres munkájukkal a város világhírű szülötte, Kálmán Imre kultuszát ápolják.

Rózsakapuval ünnepelnek pünkösdkor Siófokon
Forrás: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Csonka Zsuzsa és Tiboldi Mária vehette a Kálmán-emlékplakettet

Díjat kapott Csonka Zsuzsanna operaénekes, aki 30 évadon át énekelte az operairodalom hősnőinek szoprán főszerepeit, mellette a Fővárosi Operettszínházban is gyakran vendégszerepelt és megformálta a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, vagy a Cirkuszhercegnő főszerepeit. Az opera nagyköveteként tanítással foglalkozik, és a mai napig küldetésének érzi az operett műfajának népszerűsítését.

Ugyancsak Kálmán Imre Emlékplakett elismerésben részesült a Jászai Mari-díjas színművésznő, Tiboldi Mária, a Budapesti Operettszínház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, akinek élete összefonódott Kálmán Imre művészetével.

A teljes cikket a likebalaton.hu-n olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában