Köszöntés

2023.09.25. 06:42

Boldog névnapot a Kendéknek, Eufrozináknak!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

Teol.hu

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Szeptember huszonötödikén a Kendék és az Eufrozinák ünneplik névnapjukat, de ezen a napon köszönthetik még Sólyom, Fruzsina, Karola, Kleofás, Kleon, Klió, Mikolt, Rikarda, Miklós, Nikola, Gellért, Mór, Cézár nevű ismerőseiket is.

Kende eredete: kazár magyar eredetű; jelentése: régi kazár méltóságnévből. Kende jelentése: A Kende név független, mégis barátságos és nagyvonalú személyiség kialakulását támogatja. Általában nagyon jó természete van, igaz, az is előfordulhat, hogy kissé szarkasztikus. Kifinomult művészi érzékkel rendelkezik, ez megmutatkozik minden ötletében, melyek előremutatóak és eredetiek. Kedveli a spontenaitást, nem tervezi meg a holnapját.

Eufrozina eredete: görög-latin eredetű; jelentése: vidám. Eufrozina jelentése: Az Eufrozina komoly, felelősségteljes személyiség kialakulását támogatja. Becsüli a minőséget az élet minden területén, és különösen fogékony a zenében, az irodalomban valamint a természetben megmutatkozó szépségre. Azok az emberek jelentik a legtöbbet számára, akik nem csak lelkileg tudnak kapcsolódni hozzá, de intellektuálisan is. Csak azokkal érzi magát igazán felszabadultnak, akik ismerik legbensőbb énjét. Más esetekben igen nehéz számára a természetes megnyilvánulás, ezért sokan ridegnek és barátságtalannak gondolják.

Boldog névnapot kívánunk e nevek viselőinek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában