A kutyát sem érdekli

2023.09.08. 10:50

Bosszantó, ha folyton ugat a lakásba bezárt eb

A kutya háziállat, szinte családtag, latin neve canis lupus familiaris.

Teol.hu

Bosszantó, ha folyton ugat a lakásba bezárt eb

Forrás: Shutterstock

Őrzi a házat, segíti a nehezen látókat, Mancs világszerte embereket mentett, Kántor, a rendőreb film­szereplő is volt, mint Bell, aki nyakában a kis rumoshordóval hóviharban segített, úgy mondják, az ember legjobb barátja. 

A Covid idején pedig sokan lettek kutyabarátok. Állítólag azért, mert akkoriban a kijárási tilalom alól felmentést kaptak, akik esténként sétálni mentek a négylábúval. Aztán a Covid elmúlt, viszont a járvány alatt társul fogadott kutyusok maradtak. Mostanában egyre több a sokemeletes lakóépületekben is a gyakorta inkább kisebb, egy megtermett macska méretére hajazó állat.

Családtag, nagyon jól érzi magát, és nagyon jól viselkedik. Mert megnevelték. Léte pedig egyben neveli a gazdit is. Mert rend a lelke mindennek, és mert a többemeletes épületek lakásaiban kicsi számára az élettér, neki pedig szüksége van a mozgásra, minden reggel és minden este meg kell sétáltatni a négylábút.

Csakhogy vannak, akiknek csak a kutya fontos, de, mert nincs kedvük, esetleg idejük a közös sétára, a blöki sorsa az állandó szobafogság. A gazdi elmegy dolgozni, kettőre zárja az ajtót, s a házi kedvenc mérgében, unalmában, elkezd eszeveszetten ugatni. Mondja a magáét, míg bele nem fárad, akkor kis pihenés, és kezdi újra, reggeltől estig. 

Szekszárdon a város egyik rendelete úgy kezdődik: „Az állattartó köteles az állatot úgy tartani, hogy az mások nyugalmát ne zavarja, testi épségét ne veszélyeztesse, anyagi kárt ne okozzon”. Van, ahol ez a kutyát sem érdekli. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában