Nyolcadik alkalommal

2023.09.10. 13:36

Ez a világ leggesztenyésebb fesztiválja

A Tavirózsa Kalandparkban minden év októberében az egyik legőszibb finomság kerül a középpontba, mégpedig a gesztenye.

Teol.hu

Képünk illusztráció.

Forrás: MW

Október 14-én és 15-én immáron nyolcadik alkalommal fűtenek alá a kályháknak, hogy a legillatosabb és ízletesebb gesztenyéket kínálják az érdeklődőknek.

A szelídgesztenyéről sokaknak a gesztenyepüré jut eszébe, vagy a télen, a kályhás gesztenyesütők felől áradó finom sült gesztenye illata. Ez a gyümölcs azonban ezeknél az érzékszerveinkre gyakorolt ínycsiklandó hatásán túl, rendkívül figyelemre méltó tulajdonságokkal bír, ezért jó, ha nem csak idénygyümölcsként gondolunk rá!

Ezen a hétvégén megtudhatod, mi a titka a gesztenyesütésnek, mitől lesz igazán roppanós a külső, míg olvadós a belseje a barna csemegének. Az is kiderül majd, hogyan tudod legkönnyebben kiszabadítani a sült gesztenyét a kemény kabátjából.

S ha már kiszabadult a lágy gyümölcs, miként tudsz belőle otthon fenséges masszát készíteni, amit aztán süteményekbe, pudingba vagy csak épp saját magában fogyaszthatsz.

Idén sem marad el a gesztenye vadászat a kötélpályán! Ne hagyd otthon a színes cerkákat és a vésőt sem, hiszen a kicsik és a nagyok rajzversenyen próbálhatják ki tehetségüket és még egy klasszikus őszi programot is találsz, mégpedig a tökfaragást!

Természetesen mit sem érne egy két napos fesztivál tudásbővítés nélkül, így a szakmai előadáson idén is a gesztenye lesz a fókuszban.

Forrás: likeBalaton.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában