Ugrottak

2023.09.25. 07:30

Ugrópárnára vetették magukat a gyerekek Kurdon

Szép számmal jelentkeztek csapatok a XVIII. Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyre, a helyi illetőségű indulók mellett a bátaszéki Cikádor Főnix Egyesület képviseltette magát, Zombáról egy lány csapat, Gyulajról fiúk érkeztek, a gyönkiek és a bonyhádiak pedig fiú és lány csapatot is indítottak.

Révészné Hanol Erzsébet

Magasból ugráltak a gyerekek

Forrás: Beküldött kép

Füzesi-Müller Györgyi szervező elmondta, hogy ezúttal is izgalmas, játékos feladatok vártak a gyerekekre.

Az első, mint mindig a Maci-mentés volt, ám a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület oszlopos tagjának tekinthető, nagyméretű plüssmackót már egy kissé megviselték az évek, így ezúttal a dublőrét menekítették ki a diáktűzoltók. A pokoli torony nevű játék szintén állandó elem, száraztésztából és pufiból kellett minél magasabb és stabilabb építmény alkotnia a csapatoknak.

A tűzoltó gránát elnevezésű játék során teniszlabdákat kellett célba juttatniuk, míg a labirintusos játékban az egyik rádión keresztül kellett irányítani a bekötött szemű csapattársat. A gyerekek elméleti tudását a tűzoltó totó során tették próbára, illetve elsősegélynyújtással kapcsolatos feladat is várt rájuk. Az egyik legizgalmasabb feladat a „menekülj” nevet kapta. A gyerekek az egyik tűzoltóautó tetejéről ugrottak le a Cikádor Főnix Egyesület ugrópárnájára, természetesen a megfelelő védőfelszerelésben és a kellő felkészítés után.

A lányoknál a zombai Fire g Girls nevű csapat szerezte meg az elsőséget, második helyen a kurdi Hell Energy, míg a harmadikon a bonyhádi Futótűz végzett. A fiúk között a gyulaji Legjobbak lettek az elsők, a kurdi Tüzes Lódarazsak a másodikok és a szintén kurdi Lángosok a harmadikok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában