TV-ajánló

2023.10.13. 14:04

Egy félig ember, félig vámpír utódot szülni nem fáklyás menet

Farkas Eszter

A kép illusztráció.

Vannak filmek, amiket az ember évről évre elővesz és megnéz, ilyen számomra az Alkonyat-sorozat is. Ez a saga nagyon megosztó. Vannak, akik imádják és vannak, akik utálják, átmenet biztosan nincs. Persze itt is adaptációról beszélünk, de úgy gondolom a könyv és a film is kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínál. 

A Napfogyatkozás könyvbeli befejezése szerint Jacob elszökik, miután megkapta a meghívót Bella és Edward esküvőjére, amely a film ezen részéből kimaradt, a Hajnalhasadás viszont itt kezdődik el. Szerencsére az első rész nem kapkodja el a könyv fontos pillanatait. Az esküvőre való felkészülés, maga az esküvő , a nászút és minden, ami a terhességgel kapcsolatos a filmben szépen kibontakozik, ezekre a részekre koncentrálnak a leginkább. Ennek ellenére mégis van néhány dolog, ami kimaradt, és ami néhány rajongót felzaklathat. 

A szülést elég részletesen és véresen mutatja be a film, talán kicsit véresebben is a kelleténél. Sok kritikus szerint ebben az egy részben több vér folyik, mint a megelőző részekben összesen. Ez mindenképp egy intenzív érzelmekkel teli jelenet, amit a rendező jól megragadott. Nyilvánvaló, hogy egy félig ember, félig vámpír utódot szülni nem fáklyás menet, de igen durva látni a filmben, ahogy Bella csontjai is eltörnek, köszönhetően annak, hogy az ivadék belülről töri össze. Összességében nem maradnak el ebből a részből sem a romantikus jelenetek, azonban az érzelmek széles skálája miatt, inkább a drámát mondanám a fő csapásvonalnak.

Alkonyat: Hajnalhasadás 1. rész, RTL III, 18.45 
 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában