Első gyertya

2023.11.23. 18:23

Gyönyörű adventi koszorú elkésztése lépésről lépésre

Elérkezett az adventi koszorú, az advent legfontosabb jelképe elkészítésének az ideje, hiszen december harmadikán, vasárnap meg is kell gyújtanunk rajta az első gyertyát.

Teol.hu

Adventi koszorú illusztráció

Forrás: MW

Az adventi koszorú készítésének első lépése azzal kezdődik, hogy összeszedjük az alapanyagokat: koszorúalap, négy gyertya, néhány ágacska, örökzöld, apró termések, műanyag növényágak, drót és kötöző.
A második lépésben szúrjunk erős tartású drótot a gyertyák talpába. A gyertyák testébe jó mélyen be kell csúsztatnunk az előzetesen körülbelül tíz centiméter hosszúságúra levágott drótdarabokat. Ezt úgy érhetjük el, hogy a drótot láng fölött fölhevítjük, majd egy fogó segítségével óvatosan beszúrjuk a gyertya talprészébe. Ügyeljünk arra, hogy tartsuk a gyertya testével párhuzamos irányt. A drót nagyjából öt centiméter mélyen kerüljön a gyertya testébe, a maradék öt centiméter lógjon ki.

A harmadik lépésben néhány ágacska örökzöldet, mint például fenyőt, tuját, borostyánlevelet fogjunk össze és egy darabka spárgával kössük csokorba. Állítsunk össze több ilyen mini csokrot, így nem egyesével kell majd rögzíteni az ágakat a koszorúhoz.

A negyedik lépésben döntsük el, hogy hová tesszük majd a gyertyákat. Ha megvan a gyertyák leendő helye, ahhoz képest kell elhelyeznünk minden más dekorációs elemet. Az előre elkészített minicsokrokat dróttal erősítsük rá az alapra – szorosan tekerjük, hogy masszívan tartson. Az ötödik lépésben végül szúrjuk föl a gyertyákat a koszorúra. Advent utolsó vasárnapja december huszonnegyedikén szentese lesz, amikor mind a négy gyertyát meggyújtjuk majd.

Forrás: Lakáskultúra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában