Valóságos libidócsökkentők ezek az élelmiszerek

2024.01.22. 19:00

A randinkat semmi esetre se szervezzük gyorsétterembe, ha az estétől többet is várunk

Gyakran halljuk a kifejezést: Az vagy, amit megeszel. Hogy ez mennyire igaz, az is jól mutatja, hogy még a szexuális életünkre is kihatással van, hogy miket fogyasztunk el. Valóságos libidócsökkentőket gyűjtöttünk össze cikkünkben.

Farkas Eszter

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Sajnos nincs minden jó hatással a szervezetünkre, márpedig ez annyira igaz, hogy akár szexuális teljesítményünket is befolyásolhatja. Vannak olyan élelmiszerek, amelyek kifejezetten fokozzák a nemi vágyat és a teljesítményt, de vigyázat, olyanok is akadnak, amik kimondottan negatívan hatnak rá! Az ételekben lévő vitaminok, tápanyagok erősen befolyásolják a nemi vágyat. Az alábbi élelmiszereket érdemes elkerülni.

Nem gondolnánk, de a túl sok cukor több szempontból is tiltólistás. Az ingadozó vércukorszint fáradságot okoz, ami eleve nem hat jól a szexuális életre. Ráadásul a túlzott cukorbevitel felboríthatja a hormonháztartást, ezáltal pedig csökkentheti a nemi vágyat, ezért érdemes kerülni a cukros ételeket. Persze néha fogyaszthatunk édességet, a jó minőségű étcsokoládé például afrodiziákum, tehát vágyfokozó hatású.

Oldja a gátlásokat, mégsem használ

Szinte kéz a kézben jár a cukorral az alkohol. Sokan szívesen fogyasztják a randevúk alkalmával, mert oldja a gátlásokat, de az italozás valójában kifejezetten rosszul hat a teljesítőképességre. Persze nem az alkalmanként elfogyasztott egy-egy pohárka italról van szó, de az alkohol depresszáns szer, ami tompíthatja a szexuális ingereket. A szervezetnek energiára van szüksége az alkohol lebontásához, amit a szeretkezéstől von el.

A vörös húsokat sokkal nehezebb megemészteni ez pedig egy egész sor olyan tünetet okozhat, ami nem kedvez a szerelmeskedésnek. Az első ilyen a fáradság, ugyanis az emésztési folyamat sok energiát von el a szervezettől. Ha még a többletenergia segítségével sem sikerül megfelelően megemészteni az ételt, akkor jön a puffadás és a hányinger, lássuk be egyik sem kifejezetten növeli a nemi vágyat. Ráadásul a nem megfelelő emésztés rossz leheletet és testszagot is eredményezhetnek, ezek pedig eléggé vágyölőek.

A gyorséttermi ételek mesterséges anyagokban, zsírokban és hozzáadott cukrokban is gazdagok, így természetesen szintén kerülendők, mivel csak rombolják a szervezetünket. Ezen kívül a magas zsírtartalmú, egészségtelen ételek a szív egészségét is károsíthatják és drasztikus koleszterinszint emelkedéshez vezethetnek. Az elzáródó erek pedig többek között erekciós zavarokat okozhatnak.

Forrás: mindmegette.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában