III. Mucsfai Kolbásztöltő Verseny

2024.02.25. 16:50

Sercegve sült a sok finom kolbász Mucsfán

Tizenöt csapat nevezett az immár III. Mucsfai Kolbásztöltő Versenyre. Tizenhárom közösség – megfelelve a kiírásnak – a Mucsfáért Egyesület színeit képviselte, vendégként az aparhanti önkormányzat tett eleget a meghívásnak és támogatóként volt jelen a bonyhádi székhelyű Völgység Agrár Kft.

Szeri Árpád

A konyhaművészeti erőpróba résztvevői szombaton délelőtt a helyi kultúrház udvarán gyülekeztek, itt köszöntötte őket a szervezők nevében Szijártó Kornélia, a Mucsfáért Egyesület elnöke. Jelen volt Gibuscsák János, Mucsfa polgármestere is, a község vezetője ugyancsak bizonyította tudását a megmérettetésen.

Az aparhanti önkormányzati munkabrigádban szorgoskodott Dávid Tímea, a település polgármestere is (Fotó: Makovics Kornél)

Az öt-tizenöt főből álló csapatok az asztalaik mögé állva kezdték el a versenyt. A szervezők által biztosított, három kilogramm darált húst egyéni ízlés szerint fűszerezték, majd az elkészített kolbászokat kisütötték és a mintákat feltálalták a zsűrinek. A bíráló bizottságot Antal József mucsfai, Pakulár Sándor szentgál-szőlőhegyi lakos, valamint Csibi Zsolt, Bonyhádvarasd polgármestere alkotta. A szakértő testület nemcsak az ízeket, hanem a tálalást, valamint a csapatösszhangot, kreativitást is pontozta.

Mindezen szempontok alapján, a zsűri döntése értelmében a legfinomabb kolbászt az Antal József vezette Bonyhádi kártyaparti csapata készítette. A sorban utánuk a Jakab Zoltán vezette Forte zenekar, valamint a Régely Antal irányította mucsfai csapat követezett. Antal József és társulata egyébként csapatösszehang terén is megszerezte az elsőséget.

A legjobb tálalás címe Mucsfán maradt, köszönhetően a Győrfi-Zsilka Ildikó és Győrfi István párosnak. A legjobb hivatali kolbászt az aparhanti önkormányzat készítette el, a munkabrigádban szorgoskodott Dávid Tímea, a település polgármestere is. A legjobb támogatói kolbász díját pedig a Völgység Agrár Kft. nyerte el.

A rendezvény mintegy kétszázötven érdeklődőt vonzott. Nemcsak helyből, hanem a környékből, továbbá a vármegye székhelyéről, sőt, még Baranyából, Komlóról is érkeztek érdeklődők. A Mucsfáért Egyesület ugyancsak készített ízletes kolbászt, amiből jutott kóstoló az ínyencséget kedvelő közönségnek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában