Hagymahéj

2024.03.02. 15:00

Szemétnek tűnik, de nem az! Mutatjuk, mi mindenre használható

Miután megtisztítjuk a vöröshagymát, fogjuk a héját és automatikusan a kukába dobjuk. Pedig nem kellene azonnal ezt tenni, ugyanis számos dologra remekül használható a hagyma külső része.

Bencze Péter
Woman,Hand,Peel,Fresh,Onion,On,White,Table
Illusztráció
Forrás: Shutterstock

Érdemes tudni, hogy a vöröshagyma héja tápanyagokban rendkívül gazdag, ezért a belőle készült tea hatékonyan méregteleníti a szervezetet, valamint erősíti az immunrendszert. Így készítheti el: rakja egy edénybe a hagyma héját, öntse le forró vízzel, fedő alatt hagyja állni 15 percig. Ezután szűrje le a teát és már ihatja is a gyógyító italt.

Készítsen fűszert. Ehhez enyhén pirítsa meg a sütőben a hagyma héját, majd egy kávédaráló segítségével őrölje apróra, és már ízesítheti is vele az ételeket. Ugye milyen egyszerűen elkészül a hagymapor? Esetleg próbálja ki, hogy milyen, ha együtt főzi a hagyma héját a rizzsel. A végeredmény egészen különleges lesz, ugyanis a rizs átveszi a hagyma jellegzetes aromáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában