Jegyzet

2024.04.20. 09:54

Töltsük meg a saját és a gyermekeink memóriáját szép emlékekkel!

Olyan ez, mint a biciklizés – szoktuk mondani, amikor valami olyat csinálunk, amit hosszú ideig hanyagoltunk, de most mégis úgy sikerül kiviteleznünk, mint annak idején.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Azonban ez a mondás azt hiszem szó szerint is értelmezhető, ugyanis azok számára, akik gyermekkorukban megtanultak két keréken tekerni, valóban nem jelent nagy gondot – akár hosszabb kihagyás után sem – a kerékpáron való egyensúlyozás. Az is érdekes, hogy amíg a nyaralásaink pillanataira pontosan emlékszünk, sokszor a tegnap megbeszélt találkozót elfelejtjük. Miért könnyebb bizonyos dolgokra emlékezni, mint másokra?

Azt mondják, hogy azok a dolgok, amelyek érdekelnek bennünket, nagyobb eséllyel kerülnek be a hosszú távú memóriánkba. Ennek tudatában értelmet nyer számomra az a tény is, hogy például mi, zenészek, emlékszünk arra, hogyan kell lefogni egy-egy akkordot a gitáron, az újságírók pedig szinte becsukott szemmel ismerik a számítógépük billentyűzetét.

Gyermekkori élményeinkből pedig nem biztos, hogy mindent fel tudunk idézni, de valljuk be őszintén, azok az évek tényleg meghatározó szerepet töltenek be az életünkben. 
Ezért úgy gondolom, hogy nagyon fontos élményekkel teli gyermekkort ajándékozni a fiainknak és a lányainknak, mert a szép családi kirándulásokat, a közös pillanatokat, a biciklizéseket biztosan nem felejtik el olyan könnyen. Tavasszal pedig igazán sok programot szervezhetünk. Töltsük meg hát a saját és a gyermekeink memóriáját szép emlékekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában