Jegyzet

2024.06.06. 10:24

Lények, jó borral

Repülő csészealjakat Szekszárdon is láthatnak.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

„Felkavaró igaz történet” járta  be a napokban a világ hírügynökségeit. Egy amerikai fiatalember, elmondása szerint, két és fél méter magas, ijesztő űrlénnyel nézett farkasszemet házának kertjében. Miután a tizenhét éves fiú meggyőzően adta elő a találkozás történetét, nem is lehet kétséges, hogy az ügy nem légből kapott, hanem valóságos.

Miután hamarosan kezdődik a nyári uborkaszezon,  biztosak lehetünk abban, hogy újabb és újabb idegen teremtmények, kreatúrák, organizmusok, entitások, anyagtalan intelligenciák fognak előbukkanni különböző helyszínekről. Például Loch Ness tavának mélyéből ismét a felszínre emelkedik Nessie, a víziszörny. Létezése – akárcsak az űrlényé – ugyancsak nyilvánvaló. Legalábbis bizonyos esetekben. Skóciát és a tó vidékét megjárt, Tolna vármegyei fiatal mesélte a vele készített élménybeszámolóban, hogy egy idős helybeli osztotta meg vele a biztos módszert: kellő mennyiségű skót whisky elfogyasztása után mindenki garantáltan látni fogja Nessie-t. 

Ennek a találó álláspontnak létezik kifejezetten szekszárdiasított változata is, ami Hajdan rovatunkban olvasható részletesebben. A lényeg röviden az, hogy annak idején egy moszkvai űrkutató vármegyénk székhelyén tartott előadást és megkérdezték tőle: láttak-e a Szovjetunióban repülő csészealjakat? A professzor úgy válaszolt, hogy ilyeneket Szekszárdon is láthatnak a jó bortól, ha a kelleténél jobban a pohár fenekére néznek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában