mezőgazdaság

2018.11.12. 13:00

Szőlőültetvények támogatása indul

Mauthner Ilona

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Alexander Raths

Ismét igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás november 2-a és 30-a között. A szőlőültetvények áttelepítése és fajtaváltása mellett ez év őszétől lehetőség nyílik a meglévő szőlőültetvények támberendezéseinek megújítására is. A támogatás finanszírozási hátterét a szőlő-bor nemzeti támogatási program biztosítja.

Az igényelhető támogatás nagyságát a jogszabályban meghatározott átalányösszegek alapján lehet kiszámítani. A támogatás mértéke ötven százalék abban az esetben, ha az egyéni terv megfelel valamelyik szerkezetátalakítási pályázatnak. A Magyar Államkincstár a most benyújtható egyéni terveket 2019. március közepéig bírálja el.

Minden egyéni kérelmet a rendeletben meghatározott szempontok szerint pontoznak. Az elérhető 40 pontból a kérelemnek legalább a 21 pontot el kell érnie ahhoz, hogy a benyújtott terv elfogadható legyen. Az egyéni tervek elbírálásakor nem szempont azok beérkezésének sorrendje.

A jogszabály az intézkedésre 45 millió euró (mintegy 14 milliárd forint) keretösszeget határoz meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!