borászat

2019.01.04. 09:30

Fejlesztésekre lehet pályázni már a héten

Mauthner Ilona

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Január 2-től január 16-ig lehet beadni az első pályázatokat élelmiszer-feldolgozásra és borászatok fejlesztésére. Tolna megyében főleg a borászatokat érinti a pályázati fejlesztés, amivel sokan élni is kívánnak.

A teljes támogatási keret 50 milliárd forint, a pályázati lehetőség – a források függvényében – 2021-ig még több alkalommal megnyílik. Az élelmiszer-feldolgozást célzó beruházásokra 40 milliárd forintot, a borászatok fejlesztésére 10 milliárd forintot szánnak. A cél mindkét esetben a versenyképesség növelése és az erőforrás-hatékonyság javítása. A kiírásra nem csak mezőgazdasági vállalkozások pályázhatnak. Tolna megyében a támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség ötven százaléka. (A támogatás mértéke régiónként változik.)

A nyerési esélyeket növeli, ha a pályázó vállalja, hogy az élelmiszer-feldolgozási/borászati folyamat energiaszükségletének legalább 30 százalékát – akár a projekt keretében kiépített – megújuló energiaforrás hasznosításával működteti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!