razzia

2019.07.04. 09:30

Nyári ellenőrzések kezdődtek a héten

Mauthner Ilona

Forrás: Shutterstock

Megkezdődött a július 1-je és augusztus 20-a között már évek óta rendszeresen megszervezett nyári ellenőrzés-sorozat. Az idén fókuszba kerülnek a nyári fesztiválokon, vásárokon működő élelmiszer-forgalmazó és vendéglátó létesítmények, valamint a mozgó egységek.

A szemlét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a kormányhivatalok szakemberei végzik. Kiemelt figyelmet fordítanak a nagy tömegeket megmozgató eseményeken élelmiszert kínáló létesítményekre, az utcai vendéglátásra („street food”) és a mozgóboltokra, valamint a büfékocsis és mozgó vendéglátásra („food truck”).

Mindezek mellett figyelmet kap az ifjúsági és gyermektáborokban étkeztetést biztosító vállalkozások felügyelete, akárcsak a jégkrém-előállítás és -forgalmazás területe. A vásárlók és gyártók érdekeit figyelembe véve megújult a Magyar Élelmiszerkönyv jég­krémirányelve. A változások között szerepel például, hogy a szorbé ezentúl nemcsak gyümölcsből, hanem zöldségből is készülhet. Továbbra is fontos szempont a vásárlók tisztességes tájékoztatása a termékek elnevezésén keresztül is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!