„Magyar gabonatermesztésért” díj

2020.09.11. 10:30

Elismerést hozott neki a hazai gabona

Mauthner Ilona

Forrás: Shutterstock

Idén is átadták a „Magyar gabonatermesztésért” díjakat Székesfehérváron. A szeptember 7-én tartott ünnepségen a regölyi Pájer Gyula növénytermesztési üzemmérnök is a kitüntetettek között volt.

A díjjal azon szakemberek munkáját ismerik el, akik sokat tettek a magyar gabona termesztéséért. A Gabonatermesztők Szövetségében lévő termelők javaslata és véleménye, valamint szakmai információk alapján évente választják ki azokat, akik a legjobbak a hazai gabonatermesztés területén.

Pajer Gyula Regölyben a Recrea Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője, tulajdonosa. A cég minden évben fajtakísérleteket és növényvédelmi kísérletek is folytat. A környékbeli gazdák nagy megelégedésére. A szakmai munka egyre nagyobb teret kapott a cégen belül, és 2012-től folyamatosan áttértek a forgatás nélküli talajművelésre. Hogy jó úton járnak, mutatják a terméseredményeik: őszi búzából 7,5-8,5 tonna, repcéből 3,5-4,5 tonna, napraforgóból 3,5–4 tonna, míg kukoricából 10-11 tonna a hektáronkénti termésátlaguk.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!