Hirdetés

2021.09.27. 15:09

A hiteligénylés lépései részletesen

A hiteligénylés lépéseit mindenki ismeri. Fontos is tudni, hogy mi történik attól a pillanattól kezdve, hogy eszünkbe jut a hitelfelvétel, egészen addig, amíg meg nem jelenik a pénz a bankszámlánkon. Hiteligénylés lépésről lépésre.

PR-cikk

Fotó: illusztráció

1. A hitelkonstrukció kiválasztása

A hiteligénylés első lépése. Az expresszkolcson.hu oldalon szakértők kiválogatják nekünk az elérhető legjobb ajánlatokat, amelyeket gyorsan és egyszerűen összehasonlíthatunk, és megtudhatjuk róluk a legfontosabb információkat. A választás tehát összehasonlítás és némi idő kérdése, de amikor megtaláltuk a megfelelőt, már csak egy kattintás választ el bennünket a második lépéstől.

2. Kapcsolatfelvétel a pénzintézettel

Bármilyen hitelt is szeretnénk igényelni, a konstrukció kiválasztása után csupán néhány kattintás a folyamat elindítása. A személyi kölcsönök esetében a kapcsolatfelvétel lehet kizárólag online is, míg jelzáloghiteleknél visszahívást kell kérnünk a banktól, majd megkapjuk a legteljesebb körű tájékoztatást, és időpontot is egyeztetnek velünk egy személyes találkozóra.

3. Előzetes hitelbírálat

Az előzetes hitelbírálat során a bank megvizsgálja, hogy a jövedelmi helyzetünk mennyi hitelt enged meg, és azt is, hogy megfelelünk-e az alapfeltételeknek. Az előminősítés tulajdonképpen egy előzetes és nem hivatalos hitelbírálat, amelynek során gyorsabban és nem minden adatot vizsgálva juttat el a pénzintézet a következő lépésig. Az előminősítés rendkívül gyors, gyakran csak néhány percet vesz igénybe.

4. A hiteligényléshez szükséges dokumentumok

A dokumentumok összegyűjtése a hiteligénylés lépései közül a leghosszabb ideig tarthat. Minden dokumentumot be kell szereznünk, mert, ha hiányosan adjuk be a dokumentációt, a bank kérhet hiánypótlást, amivel napokat veszíthetünk. A bank világosan elmondja, mire lesz szükség, nekünk csak össze kell szedni a személyes iratainkat, bankszámlakivonatainkat és bármi mást, amit még kérnek tőlünk.

5. Hitelbírálat

A dokumentáció leadásával elindul a hitelbírálat. Ez pénzintézettől és hiteltípustól függően napokat vagy akár heteket is igénybe vehet. A hitelbírálat során a bank minden körülményt megvizsgál, ami a hitel folyósítására, törlesztésére hatással lehet, majd ezek alapján eldönti, hogy jóváhagyja-e a hitelkérelmünket.

6. Szerződéskötés és folyósítás

Pozitív hitelbírálat után a bank megköti velünk a hitelszerződést, majd folyósítja számunkra a hitelösszeget. És máris megvehetjük a házat, autót, vagy azt, amire a hitelt igényeltük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!