Agrártámogatási kérelmek

2023.04.10. 14:25

Új szabályok léptek életbe

Több ezer agrárgazdálkodót érint vármegyénkben az uniós támogatás. Ahhoz, hogy a különböző jogcímeken érkező összegeket megkapják a termelők, az kell, hogy minden évben beadják kérelmeiket elektronikus úton.

Mauthner Ilona

A kép illusztráció.

Idén az Egységes Kérelmek benyújtására szolgáló elektronikus felület április 20-án nyílik meg, ekkortól lehete beadni a támogatási kérelmeket. Idén az új szabályokra való tekintettel az agrárminisztérium eltekint a késési szankció alkalmazásától, így ezek június 9-ig szankciómentesen benyújthatóak.

A sok új változás miatt a gazdák, az őket segítő falugazdászok, a szaktanácsadók és egyéb közreműködők felkészítése azonban továbbra is folyamatos, a képzések és a fórumok folytatódnak.

Érdemes rendszeresen felkeresni a KAP Stratégia Terv ismertetését és a végrehajtással kapcsolatos tájékoztatást szolgáló új tematikus honlapot, amely a https://kap.mnvh.eu/ címen érhető el. Emellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tematikus, valamint a Magyar Államkincstár és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapjai is a gazdálkodók következetes tájékoztatását célozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!