Dunaszentgyörgy

2023.07.26. 17:02

Új szállóval bővült a Paks2 beruházás környezete

Egy helyileg védett épületet felújításával, bővítésével teremtettek új szálláshelyeket a Paks2 beruházásra érkező dolgozók számára Dunaszentgyörgyön.

Gazsó Rita

Új szállóval bővült a Paks2 beruházás környezete

Fotó: Molnár Gyula

A Paksi Atomerőmű közvetlen szomszédságában, Dunaszentgyörgyön a közelmúltban elkészült a Szentgyörgy Műszaki Szálló. A helyileg védett, százszázalékban felújított főépület és teljesen új udvari épületszárny két szinten, 34 szobával 47 fő elhelyezésére alkalmas – tájékoztatott a tervező, fejlesztő, kivitelező Grabarics Development Kft. A kívül és belül egyaránt esztétikus megjelenésű szálló épület recepcióval, szintenként konyhával és mosókonyhával, a szobákban mini-melegítőkonyhával, belső udvaron kialakított parkolókkal és hangulatos társalgóval áll a jövőbeni lakók rendelkezésére.

Műszaki szálló Dunaszentgyörgyön

A tervek szerint várhatóan az építkezés idején a Paks2 beruházáson dolgozó mérnököket szállásolják majd el itt. Az itt megszállók nyugodt pihenését a földszinten kertkapcsolatos szobák, illetve kultúráltan kialakított csendes belső udvar szolgálja – jelezték az épülettel kapcsolatos részleteket, amely kivitelezését a Grabarics Építőipari Kft. végezte.

– Büszkék vagyunk erre a munkára, hiszen tudjuk, egy ház jelentőségét nem csupán a beruházás nagysága határozza meg. Értékmentés és értékteremtés, az építőmérnöki hivatás alap pillérei – írta közösségi oldalán a vállalkozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!