Erről a dolgozók is levelet kaptak

2023.10.24. 09:00

Hivatalos: új tulajdonosa van a Dunaferrnek

Immár jogilag is új tulajdonosa van a Dunaferrnek: a Liberty Steel Central Europe Kft. sajtóinformációk szerint 55 millió euróért vette meg a céget.

Teol.hu

A Dunaferr és a Liberty Steel vezető tisztségviselői és szakértői egy korábbi gyárbejáráson. Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Amint arról a feol.hu is beszámolt, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium idén július 26-án jelentette be, hogy „nyílt és transzparens felszámolási eljárás keretében a Liberty Steel adott be érvényes és nyertes pályázatot, így a Dunaferr értékesítése sikerrel zárult”.

Azóta a háttérben zajlott a munka, pénteken pedig a dolgotók is levelet kaptak a felszámolóbiztostól. Ebben sajtóinformációk szerint az olvasható, hogy a tranzakciót pénteken lezárták: "Tájékoztatom önöket, hogy a fenti megállapodásban rögzített tranzakció zárása 2023. október 20-án megtörtént. Ezt követően a Dunarolling Dunai Vasmű Kft. és a Duna Furnace Dunai Vasmű Kft teljes jogú tulajdonosa a Liberty Steel Central Europe Kft."

A teljes cikket itt találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!