Agrárium

2023.11.25. 09:47

Tavasszal lehet számítani gépvásárlást elősegítő pályázat kiírására

A Ferropatent volt a házigazdája a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) éves összejövetelének pénteken.

Révészné Hanol Erzsébet

Szabó Sándor, a fémipari cégcsoport elnök-vezérigazgatója (Fotó: M. D.)

A MEGOSZ  – amelynek a Ferropatent is tagja – célja az, hogy a mezőgazdasági és erdészeti gépeket, eszközöket, szárító-tároló létesítményeket és erőgépeket fejlesztő, gyártó és forgalmazó cégeket fogja össze. Szekszárdon a szervezet tagjait, képviselőit egésznapos tanácskozásra várták, ahol lehetőség nyílt a tapasztalatcserére, az aktualitások megbeszélésére.

A megjelenteket elsőként Szabó Sándor, a fémipari cégcsoport elnök-vezérigazgatója köszöntötte, a személyes találkozások jelentőségét hangsúlyozva. Csanádi Tamás, a MEGOSZ elnöke felvezetőjében ismertette, hogy az egyeztetés során elhangzó témák között foglalkoznak többek között az agrárium helyzetével, a gazdasági körülményekkel, a gyártást támogató rendszerekkel, a piacra jutás lehetőségeivel, illetve abban is kikérik a tagok véleményét, milyen irányban lássanak el képviseletet a jövőben. Dr. Horváth Kálmán, Tolna vármegye főispánja arról beszélt köszöntőjében, hogy Magyarország, és különösen Tolna vármegye tradicionálisan erős a mezőgazdaság terén, de mellette fontos az ipari fejlődés is.

Kérdésünkre Csanádi Tamás elmondta, hogy túlnyomó arányban, több mint 80 százalékban határon túl értékesítenek a szervezet tagjai, de természetesen figyelemmel vannak a hazai gazdákra is. Őket elsősorban naprakész információk átadásával tudják segíteni. Arról is beszélt, hogy a jövő év tavaszán várható olyan forrás átcsoportosítás, amely pályázati forrást nyújthat a gépvásárlásban az agrárium szereplőinek, de fontos, hogy a kiírásban szereplő technológiákra fókuszáljanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!