Ülést tartott a NAK

2023.12.06. 13:28

Hét tonna kiváló lisztet adományoztak

A szekszárdi Hotel Merops konferenciatermében tartotta szerdán délelőtt ünnepi évzáró küldöttgyűlését a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara Tolna Vármegyei Szervezete.

Szepesi László

Süli János országgyűlési képviselő (balról jobbra) Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Horváth István országgyűlési képviselő és Vendégh Edit, a NAK megyei szervezetének elnöke. Fotó: Mártonfai Dénes

 A tanácskozáson, amelyen részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, elsőként Vendégh Edit a Nemzeti Agrárkamara Tolna vármegyei elnöke számolt be a vége felé közeledő év eredményeiről, gondjairól, majd agrárpolitikai aktualitások címmel Jakab István tartott tájékoztatót.

A tanácskozást követően tartották meg a Magyarok kenyere, 15 millió búzaszem program vármegyei adományozó ünnepségét. A több mint egy évtizedes múltra tekintő program során, ebben az idei, gazdaságilag nehéz esztendőben hatvanhét Tolna vármegyei gazda kilenc tonna gabonát ajánlott fel jótékony célra, amelyből azt tovább kiegészítve a dunaföldvári malom hét tonna kiváló minőségű lisztet készített. 

Ezzel segítették a Galagonya Integrált Szociális Intézményt, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatót, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szekszárdi Csoportja és a Déli ASZC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumot. A támogatott szervezetek, inétézmények képviselői az ünnepségen vehették át az adományozó levelet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!