Volt választék bőven

2023.12.06. 18:42

Téli hangulat a szekszárdi piacon

Nagypelyhekben esett a hó szerdán a piacon is.

Mauthner Ilona

A füstöltárusok is kipakoltak, választékuk is volt bőven (Illusztráció: MW)

Téli hangulatot varázsolt a megyeszékhely fölé. A hűvös idő még inkább elriasztotta a vevőket, csak a nagyon elszántak mentek vásárolni, noha nagy hideg azért nem volt. Aki viszont kiment a piacra, mindent be tudott szerezni amire csak szüksége volt. 

A lecsónak való paprika – szép, egészséges volt – még mindig akciósan kínálták, kilóját 580 forintért. A sárgarépát 450, a petrezselymet 800 forintért. A kápia paprika kilója 700 forint volt. 

Szépen pucolt dióbelet is árultak, kilóját 3500 forintért. A füstöltárusok is kipakoltak, választékuk is volt bőven, hiszen aki nem vág disznót, az itt a házi ízekhez hozzájuthat véreshurka, füstölt kolbász, házi sonka, töpörtyű és szalonna formájában. A házi sonka kilóját 3500 forintért kínálták.

Méhészekből most kevesebben pakoltak ki a szokottnál, viszont 2500 forintért lehetett vásárolni egy üveg akácmézet. Sütőtökből, almából, körtéből és káposztafélékből volt még bőséges a kínálat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!