Helyi hírek

2017.05.08. 17:33

Sztárvendégeket is hívtak a falunapra

Sok színes programot ígért idén is a Bátai Falunap és Elszármazottak Találkozója, ráadásul még az idő is kedvezett a Művelődési Háznál lezajlott rendezvénynek.

Hargitai Éva ([email protected])

Különleges apropója is volt az idei bátai falunapnak, a hétvégén ünnepelték meg ugyanis a Báta Községi Sportegyesület Labdarúgó Szakosztályának 80 éves jubileumát is. Így a nap különlegességeként egy kiállítás az elmúlt évtizedeket mutatta be, valamint a focicsapat új mezeket, szabadidőruhákat és labdákat is kapott az évforduló alkalmából. [caption id="" align="alignleft" width="650"] Légvárat is élvezhettek a gyerekek (Fotók: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A nap nagy részét a klasszikus falunapi programok tették ki, bohóccal, légvárral, kézműves-foglakozásokkal és egyebekkel. A sportcsarnokban asztalitenisz-verseny – a XV. Bánki Kupa – zajlott. A Markó József Bátai Hagyományőrzők Egyesülete délelőtt a Téli este Bátán című előadással örvendeztette meg a nagyérdeműt, majd délután is színvonalas műsorral léptek színpadra, akárcsak a nyugdíjasokból álló Amazon tánccsoport, az Ifjúsági Tambura Zenekar. Két sztárvendéget is üdvözöltek: Bach Szilvia humorista poénjai mellett Takács Nikolas koncertje nyújtott üdítő kikapcsolódást.

A falunapra érkezőknek módjukban állt Guldné Gelencsér Noémi borait, valamint Sümegi Attila szilva- és barackpálinkáját megkóstolni. Többek között bánáti rizlinget is ízlelhettek, amely a jelenlévők megítélése szerint egy méltánytalanul hanyagolt, igen bőtermő fajta, hiszen hozzáértéssel és a termés visszafogásával finom bort ad. Az italok mellett étel is készült. A Kiváló dolgozók csapata babgulyást főzött, a baráti társaság séfjének bevallása szerint semmi extrát nem tartalmazott a receptjük, sonkát, csülköt főztek a gulyásba, amelynek az illata nagyon ígére­tesetnek tűnt. Minden bizonnyal a végére is járt később az összesen mintegy 30 fős családi, baráti társaság, akit az asztalukhoz vártak, és feltehetően a bálra is maradtak, amellyel a rendezvény zárult. [caption id="" align="alignleft" width="650"] Finom borokat és többféle pálinkát lehetett kóstolni
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!