Véradás

2017.11.30. 08:40

A sokszoros véradókat köszöntötték Pakson

Etessyné Kovács Zsuzsannát a Véradó Mozgalomért ezüst emlékéremmel ismerték el.

Hanol Erzsébet, fotó: beküldött kép

A véradókat ünnepelték szombaton Pakson, az Erzsébet Nagy Szálloda különtermében. Műsort Cseke Klára tanítványai, az N3 nevű formáció – Horváth Diána, Cseh Dominika és Kovács Alíz – adtak, majd dr. Kis Mária, a Magyar Vöröskereszt megyei alelnöke mondott köszöntőt.

Ezt követően a sokszoros véradók vehették át elismerésüket. Kilencvenszeres véradóként Györe István, Kiszli Ferenc, Till Ferenc és Weisz József, nyolcvanszorosként Bognár Pál Péter, Büttl Vincéné, Mannász István, Oszvald János és Peszter István, hetvenötszörösként pedig Széles András és Sáhi Géza vehetett át oklevelet. A hetvenszeres véradók Bence Imre, Blézer László, Doma Árpád, Felnagy Zoltán, Halász Gábor Mihály, Hesz József, Kohn Mihály és Krasznai Iván. A hatvanszorosok Beck György, Feil József, Harmath Péter, Horváth László, Kolozsvári Sándor, Lacza János és Leber László, az ötvenszeresek Bachmann Lipót, Brackó Péter, Égner Károly, Gangel János, Hirt József, Horváth Pál, Szakács Szilveszter és Sóthy Sándor. Negyvenszeres véradóként Csanádi Gábor, Gugolya András, Hirtné Orbán Ildikó, Knap Zoltán, Mucz Tibor, Nyéki Aurél, Petróczky Ferenc és Tóth Pál, harmincszorosként Bernáth Zoltán, Buglyó András Nándor, Burjánné Uhrin Klára, Bálint Márta, Fábián Imre, Horváth Lászlóné, Juhász Andrea Mária, Kiszl Zoltán, Ruff Péter és Skuczi Richárd részesült oklevélben.

Az országos véradó ünnepségen a Magyar Vöröskereszt országos vezetősége Véradó Mozgalomért ezüst emlékéremmel ismerte el Etessyné Kovács Zsuzsannát, aki több mint 15 éve szervezi a véradásokat az atomerőmű területén. Az erőmű kényelmes körülményeket biztosít a véradók számára, a helyiség előkészítésében önkéntesként Etessyné Kovács Zsuzsanna is részt vesz. Szívén viseli a véradásokat, rendszeresen segíti a szakembereket. A Vöröskereszt munkájából azzal is kiveszi a részét, hogy átadja az ajándékot és az oklevelet azoknak a sokszoros véradóknak, akik az ünnepségen nem tudnak ott lenni – méltatta a díjazottat Gulyás Katalin, a Vöröskereszt megyei igazgatója, aki köszönetét fejezte ki a Paksi Atomerőmű Zrt. és az Erzsébet Nagy Szálloda támogatásáért. Nekik köszönhető, hogy a szálló különtermében tudták vendégül látni a véradókat.

Ezek is érdekelhetik