önkormányzat

2017.12.08. 15:30

Bemutatták Szakály új jegyzőjét

Balázs László

A közmeghallgatások célja a lakosság közvetlen bevonása az önkormányzati feladatok meghatározásába, illetve ezek végrehajtásába. A képviselő-testület határozza meg a fórumok rendjét, melyek a lakosság, a társadalmi szervezek közvetlen tájékoztatását, a fontosabb döntések előkészítésébe való bevonását szolgálják.

Évente egyszer, előre meghirdetve a közmeghallgatás megtartása kötelező. Tulajdonképpen egy határozatképes testületi ülés, amelyen az állampolgárok, valamint az önkormányzat illetékességi területén működő társadalmi és egyéb szervezetek képviselői közvetlenül a testület előtt, ahhoz intézve tehetik fel közérdekű kérdéseiket és javaslataikat.

Szakályban bemutatták a község új jegyzőjét, dr. Schutzbach Ferenc címzetes főjegyzőt. A korábbi jegyző, Zöld Zoltán nyugdíjba vonult.

Ezt követően Törő Péter polgármester beszámolt az elmúlt év történéseiről. Beszélt a tervekről és a beadott, folyamatban lévő pályázatokról és pályázati lehetőségekről. Végül a kérdések órájával zárult a fórum.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!