testületi ülés

2017.12.07. 08:30

Egy cég adott be érvényes ajánlatot

Balázs László, illusztráció: Shutterstock

A lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról és beszámolók elfogadásáról is szavaztak a képviselők a szerdai ülésen. Közérdeklődésre számot tartó napirendi pont volt a hulladékgazdálkodási feladatokra kiírt közbeszerzési eljárás elbírálása. Az előzményekről annyit, a városban 2000 óta a pécsi székhelyű Biokom Zrt. végezte a hulladékkezelési szolgáltatást, a cég közszolgálati szerződése lejárt, így az önkormányzatnak nem kellett külön szerződést bontania.

Porga Ferenc polgármester elmondta, már akkor tudta az önkormányzat, hogy hosszú távú megoldást és az eddiginél is magasabb színvonalú szolgáltatást szerettek volna, amikor még nem volt szó a rendszer átalakításáról. Mint ismert, az országos, egységes hulladékgazdálkodási rendszer 2016-ban indult, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a hulladékgazdálkodási területi tagoltságot kívánta megszüntetni. A területi egyenlőtlenségekből adódó különbségeket úgy oldották fel, hogy csak olyan szolgáltatók működhetnek, melyek kellően nagy területtel és ügyfélszámmal rendelkeznek. A cél az volt, hogy minél gazdaságosabban működjön a rendszer. A városvezető úgy fogalmazott, tulajdonképpen hátradőlve várhatták, hogy a nyílt közbeszerzési eljárásban ki adja a legjobb ajánlatot.

Egyedül a Vertikál Zrt. és az Alisca Terra Nkft. alkotta konzorcium nyújtott be érvényes és eredményes ajánlást, így a város megköti a közszolgáltatási szerződést. A szövetkezés október 1-jétől már megbízási jogviszonnyal szolgáltatott, a város öt évre szóló megállapodást ír alá a konzorciummal. A szolgáltatás minőségének emelését jelentheti, hogy a hulladékudvar nyitvatartását bővítenék, és szeretnék a szelektív gyűjtést is kiszélesíteni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!