hőségriasztás

2017.08.03. 07:59

A megyénkre is harmadfokú figyelmeztetést adtak ki

Címkék#időjárás

Tolna mellett további hét megyében és a fővárosban is piros riasztás van érvényben.

TEOL

A hét elején még csak az ország délkeleti részén volt pia legmagasabb fokozatú riasztás, ami napról napra „kebelezte be” a többi területet. Csütörtökre elértük, hogy Tolna megyére (valamint a fővárosra és Pest, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér és Jász-Nagykun-Szolnok megyére) kiadják a piros, legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett valószínű.

Ha nem bírja már a meleget, ezeken a klímás helyeken hűsölhet a megyében, vagy próbálja ki ezeket a praktikákat!

A többi megyében sincs sokkal hűvösebb, ott várhatóan 27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet, ezért narancssárga riasztás van érvényben.

Az előrejelzés szerint csütörtökön is napos, száraz idő lesz. Kora estétől az északi és nyugati határvidéken felhősebb tájak is lehetnek, és ott egy-egy zápor, esetleg zivatar is lehet. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, esetleges zivatarfelhő környezetében lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34-39 fok között várható. Késő estére 23-31 fok közé mérséklődik a meleg.

Ha tudni szeretné, várhatóan meddig tart a forróság, kattintson ide!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában