Riasztás

2023.01.17. 21:49

Erős széllökésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Elsőfokú riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is.

TEOL

Az OMSZ január 18-án éjfélig kiadott figyelmeztetésében azt írták, hogy délnyugat felől újabb hullámokban érkeznek a csapadékzónák, szerda reggelig az északkeleti, északi tájakon van nagyobb esély területi átlagban is 20 mm-t meghaladó 24 órás csapadékösszegre.

A,Woman,In,A,Brown,Coat,Under,An,Umbrella,Crosses
Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Szerdára virradó éjszaka elsősorban a déli országrészben, a Dél-Alföldön van esély zivatar kialakulására, ekkor Békésben, Csongrádban zivatargócoktól függetlenül is előfordulhatnak 60-70 km/h-s széllökések. Az intenzív záporos, zivataros gócokat pedig akár 70-80 km-s lökések is kísérhetik.

A kiadott előrejelzés megjegyzi, hogy az eső mellett elsősorban inkább csak a magasabb hegyekben fordulhat elő gyenge havazás, időszakos halmazállapot váltás. A hegyvidéki tájakon (újabb) néhány centiméternyi vizes, tapadó hó hullhat, amely olvadni fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában