Időjárás

2023.03.17. 07:19

Fagyos reggel után sok napsütésre számíthatunk

A Köpönyeg.hu előrejelzése alapján mutatjuk, milyen idő várható március 17-én és az előttünk álló hétvégén.

TEOL

Melegszik az idő. (illusztráció: Shutterstock)

Ma a fagyos reggel után fátyolfelhős, napos, száraz időre számíthatunk. Délutánra 10-11 fok köré melegszik a levegő, a délkeleti szél megélénkülhet.

Forrás: koponyeg.hu

Szombaton a sok napsütést továbbra is csak fátyolfelhők zavarják, melyekből sehol sem alakul ki csapadék. A délkeleti szél az Alföldön megerősödhet. 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte marad a fátyolfelhős ég, majd kissé vastagabb felhőzet érkezik, ám csapadék ebből sem fordul elő sehol. A délkeleti szél még gyakran lesz élénk, a hőmérő 12-18 fokot mutat majd.

Forrás: koponyeg.hu

Orvosmeteorológia
Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, azonban a légkörnek melegfronti jellege lesz, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában