Időjárás

2023.03.16. 10:03

Hétvégétől beköszönt az igazi tavasz!

7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Csütörtökön a Tiszántúlon is csökken a felhőzet, és országszerte többórás napsütésre számíthatunk csapadék nélkül. Az északnyugati szél délelőtt még megerősödhet. 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken fátyolfelhők szűrik a március közepi napsütést. Nem lesz eső. Reggel országos fagy valószínű, délutánra 11 fok köré melegszik a levegő. A délkeleti szél megélénkül.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat.

Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

Forrás: köpönyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában