Időjárás

2023.03.13. 08:21

Ismét melegszik az idő, erős melegfronti hatás terhel bennünket

10 és 17 fok közé melegszik a levegő.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Hétfőn reggel főleg fátyolfelhők lesznek az égen, ezért szűrt napsütésreszámíthatunk. Eső nem lesz. 10 és 17 fok közé melegszik a levegő. A délnyugati szél többfelé megélénkül.

Kedden eleinte marad a változóan felhős idő, majd délutántól északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg.

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat.

Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

Forrás: köpönyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában