Időjárás

2023.11.20. 07:23

Szeles, borús időnk lesz, elszórtan csapadékkal

A legmagasabb hőmérséklet 10-11 fok körül alakul Tolnában.

Teol.hu

A kép illusztráció.

Hétfőn délnyugaton változóan, máshol erősen felhős lesz az ég. Északkelet felé haladva egyre többfelé alakul ki gyenge eső, szitálás. A nyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 10-11 fok köré enyhül az idő.

Kedden délnyugaton, délen a borult égből több helyen alakul ki eső, zápor. Északon változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, de csak néhol fordul elő csapadék. Az északnyugati szél élénk lesz. 9-10 fok valószínű.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

Forrás: köpönyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában