Időjárás

2023.11.04. 08:05

Változóan napos-felhős időnk lesz

A legmagasabb hőmérséklet 11-18 fok körül alakul Tolnában.

Teol.hu

Illusztráció: Shutterstock

Szombaton a párásság megszűnése után közepesen, vagy erősen felhős lesz az ég. A Dél-Dunántúlon akár több helyen, máshol elszórtan várható eső, szitálás. Délutántól a déli, délkeleti szél megerősödik. 11 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte borús időre számíthatunk, kb. a déli, kora délutáni órákig sokfelé esővel, záporral. Kora délutántól aztán nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Erős lesz a déli, délnyugati szél. 15 fok körüli maximumok lehetnek.

Frontmentes, őszi időjárás várható. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali hideg, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés.

Forrás: köpönyeg.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában