Időjárás

2023.12.10. 08:11

Északon havazás, délen ónos eső várható

A legmagasabb hőmérséklet 5 fok körül alakul Tolnában.

Teol.hu

Illusztráció.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, párás lesz a levegő. A reggeli óráktól nyugat felől egyre többfelé várható csapadék: északon (beleértve a főváros térségét) havazás, ónos eső, délen eső várható. Délután a Dunántúlon már felszakadozhat a felhőzet. -2 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn marad a borongós, párás idő. Reggel sokfelé képződik sűrű köd, mely akár egész nap kitarthat. Szórványosan lehet eső, szitálás, ködszitálás. +4, +5 fok köré enyhül az idő. A déli szél megélénkül.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke).

Forrás: köpönyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában