Időjárás

2023.12.02. 07:40

Szeles, borús, de enyhe időnk lesz ma

A napközbeni csúcshőmérséklet 15 fok körül alakul Tolnában.

Teol.hu

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, foltokban sűrű ködfoltok alakulnak ki. Eleinte csak északnyugaton, majd délutántól egyre többfelé várható csapadék: eleinte eső, zápor, majd havas eső, hózápor. ÉNy-on pár órás havazás is lehet, az Alpokalján 5-15 cm-es hóval. Estétől egyre többfelé fokozódik viharossá az ÉNy-i szél. 1 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk, délen lesz a legnagyobb enyheség.

Vasárnap a viharos szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap; de keleten lesznek erősen felhős tájak - itt hózáporok is előfordulnak. Erős lehűlés várható: reggel már mindenhol fagyni fog, és délután is csak fagypont körül valószínű a hőmérséklet.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

Forrás: köpönyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában