Ítéletidő

2024.06.04. 07:07

Lecsapott a vihar Tolna vármegyére

Paks, Tengelic és Szekszárd több pontján volt szükség tűzoltói beavatkozásra. A vihar miatti kárfelszámolások még másnap is zajlottak.

Révészné Hanol Erzsébet

Fákat döntött a hétvégi vihar Pakson Fotó: Paksi HTP

Intenzív esővel és széllel vonult át a vihar az országon az elmúlt hétvégén, Tolna vármegyében is károkat okozva. A katasztrófavédelem tűzoltóegységeit harmincnyolc esetben riasztották a hétvégén, jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak és vezetékek, valamint sérült házak miatt. Tolna vármegyére szombaton este csapott le a vihar, amely még vasárnap is adott munkát az egységeknek. Nagy méretű kidőlt fák, lehasadt öles ágak miatt Paks, Tengelic és Szekszárd több pontján volt szükség tűzoltói beavatkozásra. Az egységek motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a veszélyes helyzeteket.

Fákat döntött a hétvégi vihar Pakson
Fákat döntött a hétvégi vihar Pakson Fotó: Paksi HTP

Még vasárnap is volt munka a vihar nyomán

Vasárnap Szekszárdon, a Kőrösi Csoma Sándor utcában volt még szükség tűzoltókra, mert egy lakóingatlan tetejének szigetelését bontotta meg a vihar, ami veszélyeztette az épület környezetét. Zombán, a Béke utcában egy pinceablakon keresztül víz tört be a lakásba, itt négy homokzsákkal akadályozták meg a víz befolyását. Egyik eset során sem sérült meg senki – tájékoztatott dr. Ackermann Zsuzsanna, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában