Ítélet

2017.08.31. 20:00

Ököllel ütötte volt élettársa lányát

Ihárosi Ibolya, Illusztráció: Shutterstock

Bűnösnek mondott ki a Paksi Járásbíróság egy 37 éves vádlottat súlyos testi sértés kísérletének bűntettében, s ezért jogerősen egy év próbára bocsátotta. A férfi nyolc általánost végzett, eltartottja, vagyona, rendszeres jövedelme nincs. Egyszer már volt büntetve lopás miatt. A bíróság egy év börtönbüntetésre ítélte, de ennek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette, amely eredményesen telt el.

A vádlott többször is felkereste lakásán volt élettársát, békülési szándékkal. Tavaly július egyik napján is megjelent a háznál, ahol az autóban ült az élettársa lánya, csecsemőkorú gyermekével. A vádlott felajánlotta, hogy hazaviszi őket, amit a fiatalasszony el is fogadott. Hamarosan azonban visszafordultak, mert a vádlottnak eszébe jutott, hogy nyitva hagyta a saját autóját, amelyben nagyobb pénzösszeg volt. A ház előtt akkor már kint volt az élettársa és annak másik, szintén felnőtt lánya. Mindketten indulatosak voltak amiatt, hogy a vádlott engedély nélkül elvitte az autót. Fel is szólították, hogy szálljon ki a kocsiból, de erre a vádlott nem volt hajlandó. A fiatalabb nő odament a férfi autójához, és püfölni kezdte a szélvédőjét. Ennek következtében az üvegen 30x40 centiméternyi területen pókhálószerű repedés keletkezett. A vádlott félrelökte az autótól a sértettet, és kétszer ököllel arcul ütötte, majd amikor a nő a földre esett, többször megrúgta. A feldagadt arcú, vérző szájú sértett telefonon értesítette a rendőrséget, a kiérkező rendőrök mentőt hívtak hozzá, és kórházba vitték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában