katasztrófavédelem

2017.12.14. 18:30

A fűtőtest teteje nem szárításra való

Hanol Erzsébet, illusztráció: Shutterstock

A halálesettel és személyi sérülésekkel járó tűzesetek számának csökkentésére és megelőzésére indított országos kampány részeként több témában tájékoztató anyagot készített a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Ezek egyike a tüzelő- és fűtőberendezések használatával foglalkozik.

Boros Brigitta szóvivő elmondta, hogy szigorúan tilos fáradt olajjal vagy háztartási hulladékkal üzemeltetni a fűtőberendezést. A tüzelőberendezéseket nem szabad túlterhelni, egyszerre sok fát rátenni.

A fűtéshez csak száraz fát, vagy erre alkalmas éghető anyagokat javasolt használni. A fűtőtest tetejét nem ajánlott szárítóként használni, és körülötte se legyenek éghető anyagok. A salakot és a hamut csak az erre a célra szolgáló edénybe szabad kiönteni. Fontos a rendszeres szellőztetés, különösen a gázzal üzemelő tűzhely és a PB-palackos hősugárzó esetében.

Évente egyszer a fűtési rendszert szakemberrel felül kell vizsgáltatni és ki kell tisztíttatni, a szén-monoxid-érzékelő és a füstérzékelő pedig életet menthet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában