rendőrségi hírek

2017.12.13. 10:20

A szomszédtól loptak, lebuktak

Egy plazma televíziót és több parfümöt is eltulajdonított a pár.

TEOL

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy helyi pár ellen folytatott eljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányság. A 38 éves nő és a 43 éves férfi a nyomozás adatai szerint 2017. augusztus 11-e és 13-a között bementek a szomszédjuk házába oly módon, hogy leemelték a ház ajtaját, majd az ingatlanból plazma televíziót és több parfümöt is elloptak.

Miután a sértett feljelentést tett a rendőrségen, a házaspár a készüléket önként visszaadta neki. A rendőrök a férfit és a nőt gyanúsítottként hallgatták ki, az eljárás során szabadlábon védekezhetnek. A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a különböző vagyonvédelmi berendezésekkel mindenki tehet az értékei megóvása érdekében. Célszerű riasztót, valamint időzített kapcsolós világítást, mozgásérzékelőt, biztonsági kamerát illetve udvari világítást használni. A berendezések működését ajánlott gyakran ellenőrizni, és gondoskodni a rendszeres karbantartásról.

A riasztó kültéri egységét, valamint az egyéb biztonsági eszközöket jól látható, de nehezen hozzáférhető helyre kell szereltetni. Szintén hasznos lehet az ingatlan bejáratánál elhelyezett figyelmeztető jelzés is.

Amennyiben valaki azt észleli, hogy ingatlanába betörtek, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívó számot, és a rendőrök érkezéséig lehetőleg ne változtassa meg a helyszínt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában