lopás

2017.12.21. 11:30

Lopások miatt közérdekű munka lett a büntetése

Háromszáztizenkét óra, fizikai munkakörben letöltendő közérdekű munkára ítélt a bíróság egy 31 éves férfit négy alkalommal elkövetett lopás miatt.

Ihárosi Ibolya, fotó: Illusztráció

A szakismeretet nem igénylő munkát hetenként legalább egy pihenőnapon, vagy szabadidejében, díjazás nélkül köteles elvégezni. Ha ezen kötelezettségének önként nem tesz eleget, akkor a közérdekű munkát, vagy annak hátralévő részét fogház büntetésre kell átváltoztatni. A bíróság tizenegyezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el a vádlottal szemben. Meg kell fizetnie nyolcezer forint kártérítést, valamint az államnak 1500 forint illetéket. Az ítélet jogerős.

A sokszorosan büntetett előéletű, a hazai lopásokat egy korábban külföldön kiszabott ítélet próbaideje alatt követte el. A férfinak nincs ellátásra szoruló gyermeke, nyolc általános iskolát és OKJ-s tanfolyamot végzett, Budapesten dolgozik segédmunkásként.

Tavaly nyáron egyik ismerőse megengedte, hogy egy ideig a házától különálló épület padlásán lakjon. Rendszeresen bejárt főzni és tisztálkodni a házba, ugyanis annak az ajtaja általában nem volt kulcsra zárva. Egyik alkalommal, amikor senki nem volt otthon, kilopott 11 ezer forintot a házigazda pénztárcájából.

Tavaly februárban egy cég tulajdonában lévő, erdőnek nem minősülő, bozótos, fás terültről fát vágott ki és vitt el mintegy 8 ezer forint értékben. Tavaly áprilisban a lakóhelye környékén két házból, amelyeknek ajtaját nyitva találta, ellopott egy-egy mobiltelefont, majd eladta azokat. A telefonokat a mobilkereskedésben a rendőrség megtalálta és visszaadta a tulajdonosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában