megmérettetés

2018.05.04. 17:30

Két összesített győzelem a rendőreink mérlege – képgalériával, videóval

Az időjárás is kedvezett a rendőrök szabadtéri szakmai versenyének. A három kategóriából kettőben Tolna megyei versenyző szerezte meg az összesített első helyet.

Ihárosi Ibolya, fotó: Mártonfai Dénes

Regionális rendőr szakmai versenyt tartottak csütörtökön Szekszárdon, amelyen Fejér, Somogy, Vas, Veszprém, Zala és Tolna megye egyenruhásai mérték össze elméleti tudásukat és gyakorlati ügyességüket a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében. A huszonhat gépkocsizó, tizennyolc motoros járőr, valamint a huszonnégy karos forgalomirányító induló szakmai elméleti és KRESZ tesztet írt, majd vezetéstechnikai verseny következett a kialakított akadálypályán, illetve a forgalomban. A versenyen összesített első helyezetteket hirdettek minden kategóriában, továbbá mind a hat megye a saját versenyzői közül választotta ki a legjobbat mindhárom kategóriában, akik képviselik megyéjüket az országos döntőn.

Dr. Kovács Zoltán ezredes, a megyei rendőr-főkapitány közbiztonsági helyettese kérdésünkre elmondta, hogy a kiváló színvonalú verseny baleset nélkül, eredményesen fejeződött be. A színvonal valamennyi versenyszámban egységesen magasnak bizonyult. Előfordult, hogy egy pontnyi különbség döntött a helyezésről. A versenyzők minden jel szerint jól érezték magukat a megyében a verseny során éppúgy, mint azt követően.

Motoros járőr kategóriában összesített I. helyezett lett Borda László törzsőrmester, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályáról. Gépkocsizó járőr kategóriában az összesített I. helyet Verbászi Patrik főtörzsőrmester, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztályának versenyzője szerezte meg, A karos forgalomirányításban Czövek Csaba, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Lenti Rendőrkapitányságának versenyzője vitte el a pálmát.

A Tolna megyei Rendőr-főkapitányság díjazottjai: Motoros járőrök, I.: Borda László megyei forgalomellenőrző alosztály, II.: Antal István. Paksi Autópálya Alosztály. Gépkocsizó járőrök: I.: Verbászi Patrik, Bátaszéki Autópálya Alosztály. II.: Siklósi Csaba, Paksi Autópálya Alosztály, III.: Benczenleitner Norbert Megyei Forgalomellenőrző Alosztály. Karos forgalomirányítók: I.: Maul Roland, Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály. II.: Krausz Péter, Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, III.: Szarka Gergely, Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság megyei díjazottjai: a motoros járőrök közül I. Borda László, II. Antal István. Gépkocsizó járőr megyei helyezettek: Verbászi Patrik, Siklósi Csaba, III. Benczenleitner Norbert. Karos forgalomirányítók: I. Maul Roland. II. Krausz Péter. III. Szarka Gergely.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában