bírósági ítélet

2018.05.08. 16:20

Most még próbaidővel megúszta a drogozást

Ihárosi Ibolya, illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Drágának bizonyult a kábítószer-fogyasztás egy fiatal férfi számára. A 22 éves vádlottat kábítószer birtoklásának vétségében mondta ki bűnösnek a Dombóvári Járásbíróság, és ezért egy év próbára bocsátotta. A próbaidő időtartamára elrendelték pártfogó felügyeletét. Meg kell fizetnie ezen kívül kicsit több mint százhatvanezer forint bűnügyi költséget. Az ítélet jogerős.

A szakképzettséggel rendelkező, büntetlen előéletű, jelenleg munkanélküli vádlott rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, nőtlen, vagyontalan, gyermeke nincs.

A férfi valamikor tavaly, augusztus kilencedikét megelőzően az interneten keresztül úgynevezett biofüvet rendelt, amit postán kapott meg. A fűből több alkalommal is szívott cigarettába töltve, utoljára kilencedikén valamivel éjfél után. Nulla óra ötvenkét perckor ugyanis a rendőrök igazoltatták az utcán és megtalálták nála a biofű maradékát. Az előállítását követő drogteszt amfetamin jelenlétét mutatta ki a vádlott szervezetében. Ennek a szernek minden formája kábítószernek minősül. Egy másik alkalommal ismeretlen személytől kristály nevű kábítószert vásárolt amelyet szintén elfogyasztott.

A vádlott vizeletmintájából olyan anyagot mutattak ki, amelyek szintetikus kannabionidok fogyasztásra utalnak. Ez az anyag három különféle, tiltólistán szereplő kábítószerből is származhat. Ezek közül egy kifejezetten kábítószernek, kettő pedig új, úgynevezett pszichoaktív anyagnak minősül. Az igazságügyi vegyész szakértő a vádlott táskájában megtalált és lefoglalt zöld színű növényi anyagmaradványból olyan vegyületeket mutatott ki, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. A lefoglalt mennyiségben jelen lévő hatóanyag nem érte el a csekély mennyiség felső határát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában