katasztrófavédelem

2018.06.14. 10:30

Az önkéntesek kapnak támogatást

Döntés született az önkéntes tűzoltó egyesületek által benyújtott pályázatokról.

Hanol Erzsébet, illusztráció: Shutterstock

Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy megyénkből tizenkilenc egyesület nyújtott be pályázatot, és a szakmai bírálatot követően 14,7 millió forintot osztanak szét közöttük. Sikerrel pályázott az aparhanti, a bátaszéki, a bonyhádi, a bölcskei, a dunaföldvári, a dunaszentgyörgyi, a faddi, a gyönki, a kétyi, a kurdi, a nagydorogi, a nagymányoki, a simontornyai, a szekszárdi, a tamási, a tengelici, a tolnai és a zombai önkéntes tűzoltó egyesület.

A pályázati feltételeket sikeresen teljesítő egyesületek működési költségekre, eszközbeszerzésre, szakmai tanfolyamokon való részvételre, pályaalkalmassági vizsgálatokra, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre kapnak támogatást. Idén hatszázmillió forintnyi összeget oszt szét a katasztrófavédelem a központi költségvetés terhére, így ötszázhetvenhat szervezet részesül támogatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában